Onderzoek, publicatie, presentatie

De nadruk van mijn kennis en belangstelling ligt op de periode van 1850 tot heden: op de achtergronden, het ontstaan en de ontwikkeling van het modernisme en alle postmoderne stromingen die daarna kwamen en komen. Binnen dit tijdvak is de naoorlogse stedenbouw en architectuur (de wederopbouwperiode 1940-1965), een van mijn specialismen.

Door mij onderzochte en beschreven wederopbouwgebieden van nationaal belang die zijn gepubliceerd in de Atlas van de wederopbouw van Nederland van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) zijn: Hengelo binnenstad, Katwijk aan Zee boulevardzone, Rotterdam oostelijke binnenstad, Nijmegen binnenstad, Oostburg, Heerlen Vrieheide, Maastricht De Pottenberg, Amsterdam Westelijke Tuinsteden, Rotterdam Ommoord, Den Haag Mariahoeve, Utrecht De Halve Maan, Den Bosch Plan Zuid / De Pettelaar, Breda De Heuvel, Eindhoven ’t Hool, Hengelo Klein Driene I en II.

Een ouder onderwerp waarover ik publiceerde is de overzichtsgeschiedenis in boekvorm van de Watergraafsmeer in opdracht van boekhandel Linnaeus, Amsterdam. Een andere particuliere opdrachtgever is Hotel V, Amsterdam.

Overige erfgoedorganisaties in de collectieve sector waarvoor ik werkte zijn: de gemeenten Amsterdam en Leiden en Architectuurcentrum Amsterdam.

Presentaties over onderwerpen passend in bovenstaand profiel houd ik op aanvraag. Voorbeelden van door mij gehouden presentaties zijn lezingen over Buitenveldert, Amsterdamse betonarchitectuur, de Amsterdamse School.

Free lance gids

Op aanvraag ben ik als free lance gids beschikbaar voor rondleidingen door gebouwen, gebieden en door musea.