Architectuur Tours Amsterdam laat u historische en contemporaine (Amsterdamse) architectuur en stadsontwikkeling zien. U kunt kiezen uit de rondleidingen op de website of u daar door laten inspireren. Of u heeft een eigen idee dat u mij laat uitvoeren. Dat kan varieren van bijvoorbeeld de oude binnenstad, tot de gordel 1920-1940, een specifiek nieuwbouwgebied of een transformatiegebied. Alle rondleidingen worden afgestemd op uw interesse en wens. Ieder gebied en ieder gebouw kent zijn eigen verhaal. Samen vormen deze verhalen het bijzondere Amsterdamse geheel.

Wilt u een arrangement met lunch of diner? Wij kunnen u helpen bij het zoeken van een passende en beschikbare locatie.

U kunt bij ons ook terecht voor een rondleiding door Amsterdamse musea: het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Amsterdam museum en de Hermitage. Tevens nemen wij aanvragen aan voor (architectuur)rondleidingen in Rotterdam of elders in Nederland.

Onze rondleidingen zijn inhoudelijk en hebben een open sfeer. Ze worden gegeven in het Nederlands, Engels of Duits, het gehele jaar door.

Architectuur Tours Amsterdam is opgericht in 2014 door de Amsterdamse architectuurhistoricus Alex Hendriksen. Alex studeerde Cultuurgeschiedenis en Architectuurgeschiedenis aan de UvA en aan de UU. Hij is meer dan 35 jaar woonachtig in Amsterdam. Behalve als gids werkt(e) hij als freelance architectuurhistoricus voor erfgoedinstanties en overheden.