Oude en moderne architectuur
Architectuur Tours Amsterdam laat u de fraaie Amsterdamse binnenstad zien en de mooie en interessante gebieden buiten het centrum: een samenhangende visie op oud Amsterdam, tussenperioden en moderne architectuur is ons unieke handelsmerk. Ieder gebied en ieder gebouw vertelt zijn eigen verhaal. Samen vormen ze het bijzondere Amsterdamse geheel. Uw rondleiding wordt afgestemd op uw wensen, desgewenst in een arrangement. U kunt het hele jaar door boeken. Wij staan voor inhoud en een open sfeer en geven de tours in het Nederlands, Engels of Duits.

Kijken met de ogen van een architectuurhistoricus
Architectuur Tours Amsterdam is opgericht in 2014 door de Amsterdamse architectuurhistoricus Alex Hendriksen. Alex studeerde Cultuurgeschiedenis en Architectuurgeschiedenis aan de UvA en aan de UU. Hij werkte o.a. als freelance architectuurhistoricus voor de Monumentenselectiecommissie Leiden, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Arcam. Onderzoeks- en schrijfopdrachten wisselt hij af met gidsopdrachten. Bij grote opdrachten werkt hij samen met een aantal vaste collega-gidsen.

Museumgids
U kunt bij ons ook terecht voor een rondleiding door verschillende Amsterdamse musea: het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum, het Amsterdam museum en de Hermitage. Daarvoor gelden de tarieven voor prive tours.

Privegids
Wilt u alleen of met een klein gezelschap in een persoonlijke sfeer rond geleid worden? Dat kan. Daarvoor gelden de tarieven voor prive tours. Voor meer info kunt u contact met mij opnemen.