Reacties

We hadden een geweldige wandeltocht met Alex, gericht op het tijdperk van de Amsterdamse School tot hedendaagse architectuur en stedenbouw. Het was zo leuk om de tijd met hem door te brengen om te leren.

Lucas Patzek, USA, december 2022

Plezierig, geweldig en echt interessant. Het ontdekken van de Amsterdamse architectuur met Alex, vanaf het land en vanaf het water, was echt een geweldige ervaring. Hij past de tour aan volgens uw behoeften en hij is professioneel en voorbereid.
Bedankt Alex

Luca Flecchia, Italy, augustus 2022

Super tour. Grote schat aan ervaring en expertise. Een aanrader indien je meer over je stad(sarchitectuur) wilt leren, vooral in een historisch context. Ook moderne architectuur komt aan de pas. Dank nog een keer!

Paul M. Euler, augustus 2022

Heel fijn genoten van een bedrijfsuitje bij Architectuur Tours!! Het was super om Amsterdam (Oostelijk Havengebied en Cruquius) te zien vanaf het water en Alex heeft daarbij enthousiast verteld over de highlights en de ontwikkeling van dit gebied. De catering, het contact mbt onze reservering, alles verliep zorgvuldig en snel en ook het zonnetje heeft die middag meegeholpen!!

Karin van Heeringen, gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, juni 2022

Vorige week hebben wij deelgenomen aan de architectuur rondleiding vanaf het Scheepvaartmuseum naar de oostelijke eilanden in Amsterdam.
Het was een zeer verhelderende rondleiding en de deskundige uitleg door Alex heeft ons veel nieuws over dit gebied geleerd. Museum ’t Kromhout was ook nieuw voor ons. Wij kijken nu met andere ogen naar Kattenburg en Wittenburg dankzij de duidelijke en leerzame antwoorden op al onze vragen. Het was ook erg gezellig! Ik raad iedereen aan om een keer mee te doen met Architectuur Tours Amsterdam! Alex is een zeer sympathieke en bevlogen gids! Wij gaan zeker nog een andere tour bij hem boeken. Willem en Marianne

Willem en Marianne

Met de bouwkundige afdeling van een Belgisch projectontwikkelaar hadden we enkele team-building dagen in Amsterdam. Via een zoekopdracht via Google zijn we terecht gekomen bij architectuurtoursamsterdam.nl. Dit hebben we ons zeker niet beklaagd.

Alex heeft ons een zeer leerrijke rondleiding gegeven door Amsterdam , met als hoogtepunten (voor ons dan toch) de ontwikkelingen rond de hout-haven en de oude industriële gebieden ten noorden van de rivier. Alex had voor ons eveneens de huurfietsen geregeld die allemaal flink in orde waren. Het feit dat de tour wat langer duurde dan voorzien was ook voor Alex geen probleem. Ik had eveneens begrepen dat Alex zijn tour onderweg wat heeft aangepast om deze beter af te stemmen op onze interesse die hij onderweg beter leerde kennen.

Ik zou architectuurtoursamsterdam.nl zeker nog een keer gebruiken en/ of aanraden aan vrienden/collega’s.

Linda Vanderwegen, Candor, Belgie, november 2019

Beste Alex,

Namens het hele Hoprom team willen we je van harte bedanken voor de professionele support tijdens ons studiebezoek aan Amsterdam.

We zijn onder de indruk van de professionele en zeer boeiende wijze waarop je een afwisselend programma met ons hebt ingevuld. Met fiets, boot, tram en wandelend hebben we een breed beeld van Amsterdam gekregen, met focus op stedelijke (vastgoed)ontwikkeling en architectuur. Indrukwekkend! Ongetwijfeld zullen we hierdoor geïnspireerd worden in onze volgende projecten!

Een warme, hartelijke dank hiervoor!

Met vriendelijke groeten,

Jan Hooijmaaijer

Jan Hooijmaaier, Hoprom, Belgie, oktober 2019

Iedereen heeft genoten van de informatie die de gids gaf. Super aangepast op onze interesse omdat we zelf uit de bouw komen. Leuke route om door amsterdam te lopen.

Irma Groen, Glosec, gebouwtransformaties, oktober 2019

Dag Alex, dank voor een zeer prettige en aangename en leerzame rondleiding. De meningen waren unaniem opgewekt positief.

Jaap Lieverse, familieuitje, augustus 2019

Eind augustus hebben wij, onder leiding van Alex Hendriksen, een architectuurrondleiding door Amsterdam gemaakt. Wij hebben dit op de fiets gedaan waardoor je binnen een tijdsbestek van 3 uur een mooi beeld krijgt van een aantal projecten. Onze keuze was, ingegeven door het internationale gezelschap, gevallen op hedendaagse projecten in Amsterdam West en Amsterdam Noord. Alex had zich goed voorbereid en kon ons dan ook van veel nuttige informatie gezien. De rondleiding werd in het Duits gegeven, waardoor er vanuit de aanwezigen van begin tot het eind aandacht was voor de vele mooie projecten. Al fietsend bleek dat er extra interesse was voor het gebied rondom de NSDM-werf, voor Alex geen probleem. De fiets werd ’ gedraaid’ en er werd koers gezet richting dit gebied alwaar we een aantal leuke gebouwen hebben kunnen bewonderen (en bezoeken). De contacten met Alex waren bijzonder prettig, vanaf het moment van voorbereiding tot het moment van afscheid. De fietsen zijn door ons zelf gehuurd, maar ook dit had Alex graag van ons overgenomen. Kortom, een aanrader om met Alex de architectuur van Amsterdam te ‘verkennen’ !

Jean Paul Vossers, Reasult, augustus 2019

Zowel de inhoud als de lengte van de tour door het Centraal Station waren precies wat wij wilden. Alex wist zeer veel en heeft het heel goed gedaan.

Jordy Bardolet, Sourcing Manager at IATA, januari 2019

Met groepen Finse architecten heb ik de Manhattan aan het IJ experience in 2018 vier keer geboekt. De informatie die architecturhistoricus Alex geeft is zeer nuttig voor deze architecten. De combinatie van nieuwe en oude arhitectuur op de route wordt zeer gewaarderd. Doordat het dak snel open kan, was alles goed zichtbaar en aangenaam zonnig. De balans tussen informatie en tijd voor ontmoeting en lunch aan boord maakt deze architectuurvaart zeer aanbevelenswaardig.

Jonny Wiberg, accountmanager Interface, november 2018

Ons bedrijf gebruikte Architectuur Tours om een ​​rondleiding te organiseren voor twintig (20) Amerikaanse onderwijsarchitecten om schoolontwerpen in Amsterdam te bekijken. Alex pakte snel de reisintentie op en maakte afspraken voor de groep om geschikte school / bouwtypen te zien, samen met lezingen van de projectontwerparchitecten. Hij leidde de groep ook op een rondvaart door het kanaal en zijn kennis van de stad en de architectuur werd duidelijk. Zijn gevoel voor humor en zijn vermogen om met mensen om te gaan, maakten de tour tot een succes. Ik zou Architectuur Tours en Alex aanraden.

Nana Wall, april 2018

‘Zeer de moeite waard, interessant en daarnaast ook gezellig.’

Dorien Duijn, Makelaars Vereniging Amsterdam

Wandel-, fiets- en boottours
‘Met het doel een beter inzicht te geven in de verschillende lagen van de stad organiseert architectuurhistoricus Alex Hendriksen zeer aanbevolen wandel-, fiets- en boottours bij de Nieuwmarkt en op het IJ met Architectuur Tours. De tours helpen je de lagen af te pellen en de stad te begrijpen zoals hij nu is….’

Lonely Planet Amsterdam 2016

Architectuurvaart op het IJ met bezoek aan A’dam toren.
‘Geweldig. Heel interessant.’

Aannemers Federatie Nederland

Architectuurvaart op het IJ.
‘Zeer informatief en een goede sfeer’.

Arie Mooiman (Vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek)

Architectuurvaart op het IJ.
‘Heel leuk, mooie tocht en goede uitleg’. ‘Grote diversiteit die je anders over het hoofd ziet.’

Vereniging metalen ramen en gevelbranche

Architectuurvaart op het IJ.
‘Weer up to date!! Interessant.’

JO werv+ (Jong Onroerend Goed Wageningen Ede Rhenen Veenendaal Barneveld en omstreken)

Architectuurvaart op het IJ.
‘Een fantastisch mooi initiatief. Ik heb zeer genoten en veel geleerd’.

Cees van 't Veen (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Architectuurvaart op het IJ.
‘We hebben met onze club van voormalige directeuren van Kamers van Koophandel zeer genoten van deze Architectuurvaart op het IJ. Ik kan de tocht die onder deskundige leiding staat iedereen van harte aanbevelen!’.

Rudolf de Blij (voormalig directeur Kamer van Koophandel Middelburg)

‘We hebben zeer positieve reacties ontvangen van de klant [ING België] en de gasten.’

Laura Schippers (Dechesne en Boertje eventmarketing)